Vertrek en de eerste 3 dagen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jennie en Wim Engelenburg - WaarBenJij.nu Vertrek en de eerste 3 dagen - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jennie en Wim Engelenburg - WaarBenJij.nu

Vertrek en de eerste 3 dagen

Door: Wim

Blijf op de hoogte en volg Jennie en Wim

06 April 2011 | Nederland, Amsterdam

4 April 2011, Utrecht – Schaijk 70 Km

Vandaag is de dag van vertrek, we waren al om half 6 op, we hoefden de wekker niet eens te zetten. Rond half 8 waren we klaar om de eerste “uitzwaaiers” te ontvangen en die kwamen. Er waren uiteindelijk een man of 30, fantastisch. Heel gezellig, maar dan komt toch echt het moment van vertrekken, hier en daar een traan (bij ons niet hoor:)), moeilijk, moeilijk, maar we wisten dat dit moment ging komen. Ondertussen had Dot (onze buurvrouw) Nederlandse vlaggetjkes uitgedeeld en ook met wat page zakdoekjes gestrooid, die vlaggetjes was wel heel speciaal. Op het moment dat we wegreden en nog een achterom keken stond iedereen op straat met die kleine vlaggetjes te zwaaien, we hebben er geen foto’s van maar dat plaatje gaat niet gemakkelijk vergeten worden.. En daarna, fietsen, waar we zolang naar hadden uit gekeken, maar het was toch wel koud, de wind toch el tegen, de benen toch niet echt getraind en de weg nog al saai. De enige afwisseling was 3 maal een pontje, uiteindelijk nas bijna 70 Km in Schaijk een heel leuk vakantie huisje gevonden, achter het huis van de eigenaar. Daar hebben we een flesje wijn open getrokken en op Remco en Claudia “gewacht”, die hadden alle twee vrij genomen, dus waren wat vroeger onderweg dan gedacht, dus snel douchen. Heel apart om hun na het afscheid van ochtend weer terug te zie. We hebben er een heerlijke avond van gemaakt, lekker gegeten en aan het eind ook afscheid genomen.

5 April 2011, Schaijk – Arcen 70 Km
Na een goede nachtrust, snel weer op de fiets gestapt, maar eigenlijk een voortzetting van gisteren, koud, nog meer wind tegen en de spieren die nu echt protesteerden. Het landschap werd wel beter, de Brabantse Peel heeft best mooie stukken en is erg afwisselend. Toch was de stemming niet echt “vakantie”, meer van we moeten nog een stukje. Nadat we op de pont bij Arcen weer vol in de koude wind hadden gestaan was de keuze snel gemaakt, naar de super voor een wijntje en een hapje en een kamer zoeken. Leuke kamer in Arcen gevonden, ook van vrienden op de fiets. Eigenlijk was het lontje op maar omdat de brouwerij van Hertog Jan om de hoek zat en er een restaurant was daar toch nog even naar toe gelopen. Heerlijk gegeten!! Het was nog wel erg vroeg, maar het bed was toch wel erg aantrekkelijk, dus vroeg onder de wol.

6 April 2011, Arcen – Orsbeck 70 Km
Vandaag de dag van de omslag. Toen we naar buiten keken was de wind gaan liggen en buiten gekomen was ook de temperatuur een stuk aangenamer. Eenmaal op de fiets bleken ook de spieren een sprong voor uit te hebben gemaakt en tot ons grote genoegen bleek ook het landschap veel aantrekkelijker. Eerst een mooi stuk langs de Maas (lang staan praten met 4 mannetjes (sorry hoor) die echt geïnteresseerd waren) tot aan Roermond en daarna richting Duitsland. De route langs de Rur opgepikt en dat is echt mooi. Een klein paadje langs een klein riviertje, heerlijk rustig en hier en daar een stuwtje. Rond een uur of vier zagen we een echt Duits gasthaus “Zur Post” (kan het Duitser) wat er zo aantrekkelijk uit zag dat we de verleiding niet konden weerstaan. Mooie kamer, heerlijk gegeten!! Wij kijken uit naar het vervolg langs de Rur. Tot binnen kort!!

• 06 April 2011 - 20:00

Trudy:

Hallo lieve vrienden,

Na 3 dagen al het eerste reisverslag. Na het afscheidsfeestje en het uitzwaaien, de eerste berichten.
    Fietsen, eten en aan de wijn. Zo ken ik jullie weer.
    Geniet van al het moois en van jullie vrije tijd. Weet zeker dat er nog heel veel mooie verhalen en foto's volgen.

Dikke kus Trudy

• 06 April 2011 - 21:23

Wil:

Hoi lieve luitjes,
    leuk om zo snel iets te horen en te lezen,fijn dat het weer nu iets lekkerder is
    want ja het was echt koud maandag en dinsdag.
    Leuke foto's ook van jullie vieren maandag avond en fijn dat jullie nog even een klein
    familie bijeenkomst hadden en dat het afscheid niet echt zwaar viel.
    hier gaat alles zijn gangetje en ik heb claudia ook nog gesproken en alles was daar in order,dus goed,maar ik had niet anders verwacht.
    Nou luitjes geniet van julllie toekomstige mooie natuurschoon en doe voorzichtig,dikke kus voor beide.

• 07 April 2011 - 07:18

Clau:

Yeahh nu al een berichtje! Fijn dat jullie het gister zo lekker hebben gehad.
    Zet hem op, en trap hem lekker door.
    Kus

• 07 April 2011 - 07:56

Remco:

Woehoee de eerste berichtjes! De foto's zien er nog aardig "hollands" uit. Maar hier gaat zeker verandering in komen;) Was een heerlijke avond in Schaijk!

Geniet!

• 07 April 2011 - 09:17

Martin:

Hoi Jen en Wim
    Hartstikke leuk dat jullie al zo snel een update van de site hebben gemaakt. De foto's zien er goed en gezellig uit, En ik heb natuurlijk op de kaart opgezocht hoe jullie fietsen om je echt te volgen,
    De foto met de RUR is leuk, als je die volgt kom je in alle stilte heel veel leuke en mooie natuur tegen, denk ik.
    Alweer geniet er van
    Groet
    uit De Bilt

• 07 April 2011 - 17:41

Toine:

Met veel aandacht jullie eerste verslag gelezen.
    Met gemengde gevoelens de eerste dagen beleefd, nu op naar het echte vakantiegevoel en (onderneming) zet hem op en tot snel. ps. al dat bier is niet zo gezond.

• 07 April 2011 - 22:23

Erik:

zo het begin is gemaakt
    en nu doorzetten het gaat jullie vast lukken
    het weer zit nu ook een beetje mee en de spieren
    worden alleen maar sterker hou vol
    ik blijf jullie volgen

erik

• 10 April 2011 - 19:11

Erik:

zo hier weer een berichtje van erik
    lekker aan de wijn of zijn jullie heel erg moe
    is het meegevallen opweg naar de volgende lokatie
    gaan de spieren al beter ikm hoop het wel
    gaat die lekker met wim nergens last van
    we lezen het wel

je colega erik

• 10 April 2011 - 20:44

Danielle :

he luitjes alles onder controle?? ik hoop dat het allemaal gaat zoals jullie gepland hebben ik wens jullie nog en goede reis en doe voorzichtig en we houden contact KANJERS!!!!!!!!!!!! zet hem op

• 12 April 2011 - 14:23

Dirk:

Zo jullie zijn lekker op weg. Het eerste verhaal is zoals bij zovelen er een van wennen met een vleugje heimwee. Als je er goed in zit wordt het alleen maar beter.

het gaat jullie goed en ik blijf jullie volgen.

het feestje was trouwens gezellig!

• 13 April 2011 - 09:21

Gerard En Grada:

Het is goed te horen dat jullie aan de droom zijn begonnen. Wij wensen jullie alle goeds toe. Aan plezier en gezelligheid zal het niet liggen. Daar zorgen jullie zelf wel voor.
    De hartelijke groeten en wij zullen de verslagen met belangstelling volgen.

• 13 April 2011 - 10:06

Auke :

Hallo Jennie en Wim,

Hier met het meisje uit Schaijk die jullie heeft bediend bij 'Nieuw Schaijk'. Het laatste avondmaal voorlopig met zijn 4e haha. Wat leuk om te lezen dat het goed is bevallen om bij ons te eten. Vond het een hele leuke avond om voor jullie te werken, het was immers gewoon reuze gezellig.

De verhalen klinken al goed. Vond het ook fantastisch om te horen hoe jullie over jullie droom vertelde. Ik wens jullie ontzettend veel fietsplezier met heel veel mooie momenten.

Tot over 7 maanden dan kom maar lekker weer bij ons eten met jullie kinderen.

Ik hou jullie in de gaten met jullie verhalen en foto's.

Groetjes Auke

• 13 April 2011 - 10:07

Yuri En Duncan:

Hey hey!

Wat leuk dat jullie vertrokken zijn! Bij ons gaat alles voorspoedig tot nu toe, er staat jullie een fantastische reis te wachten!

Succes en veel plezier,

Yuri en Duncan

• 13 April 2011 - 13:43

Henk En Jolanda:

Hoi Wim en Jennie, het is nu alweer 10 dagen geleden dat jullie vertrokken zijn.
    Hoe is het... zal zeker niet altijd even makkelijk gaan. PUFPUF wind, regen, en lekker het zonnetje.
    Het hoort er allemaal bij. Mijn gedachtes zijn regelmatig bij jullie. En dan te bedenken dat er nog een lange weg te gaan is. Hier gaat alles zijn gangetje. Verder niet zo veel te melden.
    Ik vind het erg leuk om die verhalen van jullie te lezen. Kijk er nu al weer naar uit naar het volgende.
    Nou dat was het dan weer voor even. Mis jullie, dikke knuffel van ons.

• 14 April 2011 - 17:54

Marije:

Het begin is er, goeie, heerlijke reis gewenst!

• 16 April 2011 - 17:01

Hans En Anita Kentie:

Hallo Wim en Jen, Arie zit hier bij ons en we horen van jullie avontuur....geweldig...petje af...wij wensen jullie veel reisplezier en weinig lekke banden...

Lieve groetjes Hans en Anita Kentie...o ja en van Aaike..

Ps Hans had graag meegewild....achterop... hahahahaha

• 19 Juni 2011 - 18:17

Frans Kentie:

Ik heb van Hans en Anita vernomen van jullie sportieve reis!!
    Petje af hiervoor.
    Vanaf nu (19 juni 2011) volg ik jullie reisverslag.
    Heel veel mooie momenten en ervaringen toegewenst.
    Grotjes uit Tilburg.