Nog een maand
Door: Wim
Blijf op de hoogte en volg Jennie en Wim
01 Maart 2011 | Nederland, Utrecht
Na een eerste introductie op 5 december, op dat moment nog iets meer als 100 dagen te gaan, nu een update met nog 30 dagen te gaan. Het wordt spannend en het was spannend. De december maand hebben we weinig aan de voorbereiding gedaan, maar in januari weer de draad opgepakt, maar eerst op 22 januari het afstuderen van Claudia gevierd, die is nu helemaal klaar met haar HBO en heeft ook direct een baan gevonden, dat geeft rust. Ondertussen zijn eigenlijk alle zaken geregeld, nog wat kleine dingetjes en we zijn er klaar voor. Jen heeft haar medische check-up gedaan en goed is bevonden, maar bij Wim liep dat toch even anders dan verwacht, bij een cardio inspanningstest kwamen er wat onverwachte “complicaties” die twijfels bij de cardioloog opriepen. Die wilde voor zo’n reis de zekerheid dat er geen problemen met het hart zouden kunnen ontstaan. Om die zekerheid te krijgen moest er een hartkatheterisatie worden uitgevoerd en dat leverde toch 3 weken onzeker wachten op en gaf even een (tijdelijke) domper op de voorpret. Dit heeft op 23 februari plaats gevonden en de uitslagen waren gelukkig positief, dus ook dit kunnen we nu afsluiten. Nog even rustig aan doen maar over een week of 2 mag er weer volledig worden belast. Alles is nu gericht op het vertrek. Binnenkort gaan we “proefpakken”, er ligt toch wel erg veel klaar om mee te nemen, we zijn natuurlijk al wel gewend aan pakken voor een fietsvakantie, maar er komt nu toch wel meer bij kijken en dat heeft ook consequenties voor de gewichtsverdeling.
Op 4 februari hebben we ook nog 3 Utrechtse studenten (Juri, Jory en Duncan) op het Domplein uitgezwaaid, zij gaan ongeveer de zelfde route fietsen. Zij zijn nu zo’n 3 weken onderweg, maar hebben wel wat problemen. Door de kou en harde tegenwind heeft Jory haar knie(en) overbelast en heeft het originele plan moeten laten varen. Jury en Duncan gaan nu alleen verder. Wil je hun verhaal ook volgen ga dan naar www.opmijnfiets.nl
Ook nog even een praktische tip voor wie deze “waarbenjij” site niet kent, je kunt heel eenvoudig je contact gegeven (E-mail, SMS of andere technische snufjes) links beneden ingeven bij “blijf op de hoogte” en je krijgt en seintje als we een nieuw verhaal plaatsen.
02 Maart 2011 - 05:29
Jolanda En Henk:
Spannend hoor, het bijna zover. Helaas kunnen wij jullie niet uitzwaaien op de dag van vertrek.
Maar zal zeker aan jullie denken.
XXX -
02 Maart 2011 - 12:19
Petra Kooistra:
Jee, wat spannend om lichamelijk nog even gecheckt te worden! Gelukkig is nu alles goed en kunnen jullie op de fiets springen!
Gister 2 jaar geleden begon ons avontuur. Een jaar geleden zaten we nog op de fiets. Het is zo onwerkelijk dat het alweer 'zo lang geleden is'. Haast iedere dag denken we nog terug, haast iedere week kijken we nog naar onze foto's en dagelijks praten we met elkaar of anderen over onze belevenissen. Eén tip wil ik jullie dan ook nog wel geven. Geniet van iedere dag, geniet van het 'nu', ook al zit het soms een beetje tegen en is het soms zelfs verrekte zwaar. Die momenten zijn ook weer zo onwijs mooi...
Enne, overal wonen mensen, overal is alles te koop wat je nodig hebt, die tassen hoeven echt niet vol ;-) Haha... En als laatste tip, trek je helemaal niets aan van al die tips en volg lekker je eigen weg!
Veel plezier!
groetjes Petra
voorbijdepolders.nl
02 Maart 2011 - 19:49
Peter Tijssen:
Vertrek over 1 maand, toch niet toevallig op 1 april ? Maar zelfs dan vind ik het heel wat..zeker na bovenstaand verhaal. Ik neem aan dat de vertrekdag+locatie+tijd nog bekend gemaakt wordt ?
Veel succes met het proefpakken !!! -
05 Maart 2011 - 11:23
Martin Trapman:
Hoi Jen en Wim
Helemaal te gek wat jullie gaan doen, eerst dacht ik die zijn gek om zomaar 10 tot 12 Duizend km te fietsen, maar dat zeg ik, ik ben zo gek om op 1 dag 240 km (Elfstedentocht) te fietsen.
dus ik kan me best voorstellen hoe het gevoel is na een dagje fietsen. Ik hoop voor jullie dat het een super mooie fietstocht wordt.
Op 4 april ben ik er om jullie uit te zwaaien
09 Maart 2011 - 22:23
Arie Kentie:
ik vint het knap hoor dat jullie op de fiets gaan zo ent ik doe het nie naar ik hoop dat jullie en leuke reis krijgen ik ben er ook op 4 april -
15 Maart 2011 - 18:33
Toine:
Aftellen NU en nog veel meer om er klaar voor te zijn.
Spannend, spannend en nog eens spannend.
in ieder geval ga ik bij het plaatsen van een verslag een berichtje ontvangen waarvoor ik mijzelf zojuist heb aangemeld. Met andere woorden: Hoever jullie ook weg zijn (wij lezen het toch) dus wees voorzichtig met wat jullie gaan delen (haha). Alle suc6 met de laatste en ongetwijfeld de meest rare voorbereidingen.